Sunt Vasile Cătălin Drăguşanu. Am 37 ani, sunt căsătorit şi am 2 copii. De profesie sunt inginer. La începutul anului 2012 am luat decizia de a mă implica în viaţa politică. Mai cochetasem cu domeniul, dar niciodată cu asumarea unor responsabilităţi şi obiective. Dacă până atunci eram doar un cetăţean cu un spirit civic dezvoltat, între timp lucrurile au luat o altă turnură. Mi-am zis că, decât să mai arăt cu degetul şi să critic, să mă implic activ şi să încerc să schimb ceva.

Primul contact serios cu scena politică l-am avut în iunie 2012 când am candidat la funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ. Puţine voturi m-au despărţit de reuşita demersului. Am acceptat rezultatul acestei importante competiţii politice ca pe un câştig deoarece am reuşit să conving peste 17.500 de pietreni că un om tânăr, cu aspiraţii si principii este alături de ei, le ascultă păsurile şi caută soluţii pentru a fi mai bine.catalin dragusanu

Am  avut onoarea sa fiu consilier în Consiliul Local Piatra-Neamţ unde am încercat pentru aproape jumătate de an să rup monotonia din şedinţele anoste şi să aduc un plus pentru cetăţeanul care şi-a pus speranţele în mine.

Convins fiind că trebuie să continui ceea ce am început, în toamna anului 2012 mi-am depus candidatura pentru un mandat de deputat. Nemţenii au avut încredere că îi pot reprezenta cu cinste în Parlamentul României, iar în urma votului din 9 decembrie 2012 am ajuns deputat.

Îmi propun ca pe timpul mandatului să am o comunicare directă, deschisă şi sinceră cu toţi cetăţenii şi o colaborare echilibrată cu toate forţele politice locale. Am plecat la drum cu gândul şi convingerea că acţiunile mele trebuie să fie în interesul comunităţii şi nu neapărat în interesul unui individ sau a unui grup restrâns.

Pentru viitorul oraşului Piatra-Neamţ !